De hevige regenbuien tijdens de eerste uren van de derde dag van de Vierdaagse hebben voor veel blaren gezorgd bij de wandelaars. 

Het Rode Kruis had het volgens een woordvoerder erg druk op de eerste twee hulpposten die de wandelaars onderweg naar doorkomstplaats Groesbeek tegenkomen. Sommige wandelaars klagen over wachttijden van meer dan een uur bij de blarenprikposten.

Door nattigheid worden de voeten week, zegt de woordvoerster, en dat veroorzaakt sneller blaren. Ook de hete en benauwde woensdag heeft voor veel blaren gezorgd. Het Rode Kruis verzorgde er meer dan 4700.

Het is donderdag opnieuw drukkend warm op het Vierdaagseparcours. Toch zijn er tot nu toe opvallend weinig hitteklachten volgens de medische dienst. Lopers lijken zich beter voor te bereiden op een warme tocht.

In Groesbeek hebben de militaire deelnemers donderdag een herdenking gehouden op de Canadese Militaire Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg. Op deze begraafplaats liggen 2619 geallieerden begraven die omkwamen bij de bevrijding van Nederland in 1944/1945. Zwitserse Vierdaagselopers legden bij elk graf een gladiool.