Eerste wandelaars van start bij honderdste editie Vierdaagse

De eerste wandelaars zijn dinsdagochtend van start gegaan bij de honderdste editie van de Vierdaagse in Nijmegen. Ruim 47.000 deelnemers doen mee aan de eerste wandeldag, de Dag van de Elst. 

De route passeert Huissen, Arnhem en de dijk tussen Oosterhout en Lent, waarna de wandelaars over de Waalbrug terug in Nijmegen keren, op de start- en finishlocatie de Wedren.

Om 4.00 uur starten de deelnemers die lange route van 55 kilometer lopen, die speciaal voor deze jubileumeditie is toegevoegd. Tot 8.00 uur starten de anderen wandelaars, die dertig, veertig of vijftig kilometer lopen.

Zo’n zevenhonderd vrijwilligers van het Rode Kruis staan dit jaar klaar om de wandelaars bij te staan bij blaren en andere fysieke ongemakken. Dinsdag wordt het een zonnige dag met temperaturen tussen de 13 en 25 graden met weinig wind.

Video: Honderdste editie Nijmeegse Vierdaagse gestart

Nationaliteiten

Aan het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld doen dit jaar 68 nationaliteiten mee. Op de laatste dag, vrijdag, bezoekt de koning de Vierdaagse.

Dit jaar staat de Vierdaagse in het teken van duurzaamheid. Ter ere van dit thema wordt dit jaar een speciale biologische Vierdaagsewijn gepresenteerd. 

[[slideshow:Honderdste editie Vierdaagse van start]]

Bekijk hier foto's van de start van de Vierdaagse

Veiligheidsmaatregelen

Verder gaat de organisatie het consumeren van kraanwater en duurzame catering proberen te stimuleren en gebruiken vrijwilligers alleen nog groene stroom, elektrische auto’s en LED-verlichting.

Er worden dit jaar geen extra maatregelen genomen in verband met de veiligheid, stelde burgemeester Hubert Bruls eerder. Er wordt volgens Bruls al jaren rekening gehouden met de dreiging van een terroristische aanslag tijdens het evenement.

Lees meer over:
Tip de redactie