Hoge temperaturen verwacht tijdens start Vierdaagse

Het wordt heet tijdens de eerste dagen van de Nijmeegse Vierdaagse. Wandelaars krijgen het advies vroeg te starten en genoeg te drinken en te eten.

Ook wordt aangeraden genoeg zonnebrand mee te nemen voor onderweg.

De laatste twee dagen krijgen de wandelaars te maken met meer bewolking en zelfs onweersbuien, waarschuwt Weeronline. De droge start komt door een hogedrukgebied boven Nederland.

Vooral op de tweede dag zal het volgens het meteorologische bureau afzien worden voor de wandelaars doordat nog meer warme lucht het land binnenstroomt. De temperaturen kunnen daardoor overdag oplopen tot zelfs 33 graden.

De tweede dag is ook traditioneel de dag waarop de meeste mensen uitvallen.

Bekijk het weerbericht:

Recordaantal lopers

De honderdste Vierdaagse gaat op 19 juli in Nijmegen van start met 48.986 lopers. Aan het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld doen dit jaar 68 nationaliteiten mee.

Dit jaar staat de Vierdaagse in het teken van duurzaamheid. Ter ere van dit thema wordt dit jaar een speciale biologische Vierdaagsewijn gepresenteerd. 

Veiligheidsmaatregelen

Verder gaat de organisatie het consumeren van kraanwater en duurzame catering proberen te stimuleren en gebruiken vrijwilligers alleen nog groene stroom, elektrische auto’s en LED-verlichting.

Er worden dit jaar geen extra maatregelen genomen in verband met de veiligheid, stelde burgemeester Hubert Bruls eerder. Er wordt volgens Bruls al jaren rekening gehouden met de dreiging van een terroristische aanslag tijdens het evenement.

NU.nl zoekt livebloggers die meelopen met de Vierdaagse.

Lees meer over:
Tip de redactie