De derde dag van de Vierdaagse is donderdag goed verlopen. Enige minpunt was dat een Vierdaagseloper onwel werd, maar na controle in het ziekenhuis gaat het weer goed met de man. 

Dat meldt de organisatie van de Vierdaagse.

De man die onwel werd in Molenhoek kreeg een hartstilstand. Hij werd gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis gebracht. De organisatie vertelt dat het inmiddels weer goed gaat met de man.

Verder is de dag "uitstekend verlopen", aldus een woordvoerder. "De omstandigheden waren vandaag perfect. Goed wandelweer en de mensen langs de kant waren geweldig."

Uitgevallen

Er zijn donderdag 795 deelnemers uitgevallen. Dat zijn er een stuk minder dan vorig jaar op de traditioneel zware derde dag, toen 973 mensen op moesten opgeven. De wandelomstandigheden waren donderdag erg gunstig.

Vrijdag beginnen 40.298 mensen aan de laatste dag van de 99e editie. Dat zijn er iets meer dan de 40.137 van vorig jaar. Ruim 42.000 wandelaars gingen dinsdag van start.

Blaren

Vrijwilligers van het Rode Kruis hebben de afgelopen dagen al zeker vijfduizend mensen met blaren behandeld. Tot nu toe zijn al zo'n zevenhonderd blaren doorgeprikt.

Verder hebben de wandelaars veel last van insectenbeten. 150 mensen kregen een EHBO-behandeling voor bijvoorbeeld insectenbeten, verstuikingen, kneuzingen, schaafwonden en ander klein leed. Er zijn dit jaar opvallend weinig flauwtes, omdat het niet warm is.

Het Rode Kruis heeft dit jaar een andere aanpak voor het behandelen van blaren. Wandelaars kunnen kiezen voor een fixatiepleister: een tien centimeter brede tape die als dunne huidlaag over de onderkant van de voet of de hak wordt geplakt.

Via Gladiola

Vrijdag gaan de wandelaars naar Cuyk in Brabant. Via een door Defensie gebouwde noodbrug steken zij de Maas over en lopen dan terug naar Nijmegen.

De laatste 5 kilometer voeren over de Nijmeegse St. Annastraat, die tijdens de intocht ook wel Via Gladiola heet.

Volg voor het laatste nieuws, routekaarten en extra informatie ons Vierdaagsedossier en ook @NUvierdaagse op Twitter.

Heeft u foto's van de eerste dag van de Vierdaagse? Upload deze op NUfoto.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?