Het was druk woensdagavond in Nijmegen: 254.000 mensen waren in de stad aan het feesten. Dat is iets meer dan de 235.000 bezoekers vorig jaar op woensdagavond.

Dat heeft de organisatie van de Vierdaagsefeesten donderdag laten weten.

"Het was zowel overdag als 's avonds drukker en mede door het mooie weer zit de sfeer er goed in", aldus Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten.

De politie hield woensdagavond zes mensen aan, onder andere voor vernieling en mishandeling. Ook werden er bij alcoholcontroles zeven bestuurders beboet omdat zij te veel hadden gedronken, maar de sfeer op de vijfde avond van de Vierdaagsefeesten was volgens de politie verder uitstekend

Vertrokken

Ruim 41.000 mensen zijn donderdagochtend in alle vroegte vertrokken voor de derde dag van de 99e editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

De wandelaars hebben donderdag een pittige tocht, want de Zevenheuvelenweg in Groesbeek zit in het programma.

De route langs de weg richting het plaatsje Berg en Dal, van zo'n 1,5 kilometer lang, staat elk jaar vol met campers, caravans, platte karren en vouwwagens van kamperende toeschouwers. Daarna is het nog een klein stukje door Nijmegen naar de finish.

Rode Kruis

Het Rode Kruis behandelde woensdag 1.708 wandelaars met blaren. Dat aantal is ongeveer gelijk aan het aantal op de tweede dag vorig jaar. Toen lieten 1.789 mensen met blaren zich bij EHBO-posten behandelen. Woensdag, vaak gezien als de 'grote uitvaldag', haalden 894 deelnemers de finish niet.

Volg voor het laatste nieuws, routekaarten en extra informatie ons Vierdaagsedossier en ook @NUvierdaagse op Twitter.

Heeft u foto's van de eerste dag van de Vierdaagse? Upload deze op NUfoto.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?