Dinsdagavond waren er 192.500 mensen aan het feesten in de stad. Dat zijn er iets minder dan de 205.000 feestvierders vorig jaar op dinsdagavond.

Dat heeft de organisatie van de Vierdaagsefeesten woensdag laten weten. De organisatie denkt - vooral na het enorm drukke weekend - dat met nog drie dagen te gaan er een nieuw bezoekersrecord aan zit te komen.

De Nijmeegse politie laat weten dat de feestavond en -nacht rustig verliepen. Er werden zes mensen aangehouden voor kleine vergrijpen.

Verder werden op een drietal punten in de stad alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij werd bij 835 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee van hen bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Tweede dag

Bijna 42.000 wandelaars zijn woensdagochtend heel vroeg weer vertrokken voor de tweede dag van de Vierdaagse van Nijmegen.

De tocht gaat door het dorp Wijchen en omgeving en daarom staat de etappe te boek als de Dag van Wijchen.

De organisatie liet dinsdagavond weten 41.987 wandelaars te verwachten aan de start, maar er valt altijd toch een aantal af.

Volg voor het laatste nieuws, routekaarten en extra informatie ons Vierdaagsedossier en ook @NUvierdaagse op Twitter.

Heeft u foto's van de eerste dag van de Vierdaagse? Upload deze op NUfoto.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?