De Nijmeegse Vierdaagse start dinsdagochtend regenachtig, maar later op de dag zijn er momenten van zon.

In de ochtend is het regenachtig in Nijmegen, maar rond 12.00 uur breekt de zon langzaam door.

De temperatuur kan 's middags stijgen tot zo'n 24 graden. Vrijwel de gehele dag staat er een westzuidwesten wind met maximaal windkracht 4.

Woensdag en donderdag neemt de temperatuur iets af naar 24 en 21 graden. Zowel 's nachts als overdag blijft het overwegend droog en de windkracht neemt iets af.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Maandag 24° O 4
Dinsdag 22° 10° O 5
Woensdag 22° 11° Z 4
Donderdag 20° 12° Z 4
Vrijdag 15° ZW 3

Deelnemers van de 50 kilometer vertrekken het vroegst, rond 4.00 uur starten zij met de Vierdaagse. Rond 17.00 uur worden de laatste lopers verwacht bij de finish.

De feesten omlijsten de wandeltocht Vierdaagse die dinsdag begint. Het hele feestgebeuren duurt zeven dagen en trekt doorgaans ruim een miljoen mensen naar de binnenstad van Nijmegen. Op de eerste avond vorig jaar kwamen 137.500 mensen af.

Op 37 podia treden veel artiesten op. Ook is er een Kidsloop: kinderen wandelen vier dagen korte afstanden door het centrum van de stad.

Slecht bereikbaar

Nijmegen is de komende week vanwege de Vierdaagse slecht bereikbaar per auto. Langs de snelwegen A12, A50, A15 en A73 staan waarschuwings- en omleidingsborden.

Het centrum van de stad gaat elke dag vanaf 12.00 uur op slot en veel doorgaande wegen zijn afgesloten om ruimte te maken voor het wandellegioen.

Heeft u foto's van de eerste dag van de Vierdaagse? Upload deze op NUfoto.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?