De wandelaars die dinsdag beginnen met de Nijmeegse Vierdaagse moeten rekening houden met buien.

Weeronline adviseert wandelaars en toeschouwers een poncho mee te nemen.

Dinsdag acht het weerbureau de kans op een bui het grootst, woensdag het kleinst. Dan schijnt ook af en toe de zon.

Dinsdag en woensdag ligt de temperatuur naar verwachting op een zomers niveau van een graad of 25. Een vrij hoge luchtvochtigheid veroorzaakt gevoelstemperaturen van een graad of 27.

Donderdag en vrijdag wordt de temperatuur beter voor de Vierdaagselopers. Donderdag wordt het maximaal 22 graden en vrijdag 23 graden. Beide dagen is het ook overwegend droog. 

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zaterdag -4° ZO 3
Zondag -6° O 2
Maandag -7° Z 2
Dinsdag -3° ZO 3
Woensdag -3° O 3

Vierdaagsefeesten

Intussen was het op de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, zaterdag, nog nooit zo druk: er kwamen 197.000 bezoekers op af.

De feesten omlijsten de wandeltocht Vierdaagse die dinsdag begint. Het hele feestgebeuren duurt zeven dagen en trekt doorgaans ruim een miljoen mensen naar de binnenstad van Nijmegen. Op de eerste avond vorig jaar kwamen 137.500 mensen af.

Op 37 podia treden veel artiesten op. Ook is er een Kidsloop: kinderen wandelen vier dagen korte afstanden door het centrum van de stad.

Slecht bereikbaar

Nijmegen is de komende week vanwege de Vierdaagse slecht bereikbaar per auto. Langs de snelwegen A12, A50, A15 en A73 staan waarschuwings- en omleidingsborden.

Het centrum van de stad gaat elke dag vanaf 12.00 uur op slot en veel doorgaande wegen zijn afgesloten om ruimte te maken voor het wandellegioen.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee?