De oudste deelnemer (92) aan de Nijmeegse Vierdaagse loopt tijdens het wandelevenement mogelijk met een waterreservoir van tien liter op zijn rug. Hij vraagt daarmee aandacht voor de beschikbaarheid van kraanwater.

De 92-jarige Jan Zwijnen uit Huizen besloot tijdens de Vierdaagse actie te voeren voor de petitie 'Over Kraanwater Graag', een gezamenlijk iniatief van drinkwaterbedrijven Vitens, Oasen, Dunea, PWN en Brabant Water. 

"Het is van de zotte dat er nog op zoveel plekken moeilijk wordt gedaan over kraanwater, iets wat nu tijdens mijn trainingsperiode weer extra opvalt. Hier op de Nijmeegse Vierdaagse is het goed geregeld en dat zou overal zo moeten zijn", aldus Zwijnen. 

Handtekeningen

Hoe meer mensen de petitie tekenen, hoe kleiner het extra gewicht dat de Huizenaar met zich meetorst tijdens zijn vijfendertigste deelname aan het evenement. 

Voor iedere tienduizend handtekeningen gaat er één liter water uit het reservoir. Het uiteindelijke doel van Zwijnen is het verzamelen van honderdduizend handtekeningen.

Hij hoopt dat die al voor het begin van de Vierdaagse binnen zijn. "Overal kraanwater graag! Maar liever niet op mijn rug."

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse maken we uitzendingen met live beelden van lopers en toeschouwers die langs de kant staan. Doet u mee? http://www.nu.nl/blog/4086027/breng-met-nunl-nijmeegse-vierdaagse-live-in-beeld.html