Vierdaagse werkt met eigen verkeersregelaars

NIJMEGEN - De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse zet tijdens het wandelevement 23 eigen verkeersregelaars in die de politie moeten ontlasten.

Het gaat om studenten van de opleiding veiligheidskunde van het ROC Nijmegen. Zij krijgen van de politie een ééndaagse opleiding, meldde de marsleiding.

De Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten leiden elk jaar tot topdrukte bij de Nijmeegse politie. Om het korps Gelderland-Zuid te ontlasten besloot de organisatie tot de inzet van de studenten. Die krijgen een vergoeding.

De nieuwbakken verkeersregelaars worden ingezet op plekken waar dat verantwoord is, aldus de marsleiding. De organisatie van de Vierdaagse komt naar eigen zeggen met de maatregel ook tegemoet aan de bezuinigingswensen van de gemeente Nijmegen.

Erkenning

De organisatie maakt zich geen zorgen om het plan van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie om commerciële evenementen te laten betalen voor politie-inzet. ''NOC-NSF erkent ons als sportevenement. Wij gaan er daarom van uit dat wij in de toekomst niet voor politie-inzet moeten betalen'', zegt een woordvoerder dinsdag.

De Vierdaagse begint op dinsdag 19 juli. Het is de 95e editie van de wandelmars.

Lees alles over de Vierdaagse in ons dossier

Lees meer over:
Tip de redactie