Zangeres Amy Winehouse werd donderdag exact vier jaar geleden dood aangetroffen in haar appartement in Londen. Een overzicht van haar loopbaan in zes video's.

Eerste tv-optreden

Amy Winehouse geeft haar eerste televisie-optreden in 2003, na het uitbrengen van haar eerste album Frank. In het BBC-programma Later... with Jools Holland zingt ze het nummer Stronger Than Me.

Interview in 2004

Winehouse wordt in 2004 op 20-jarige leeftijd geïnterviewd door Jonathan Ross op de BBC.

Back to Black

Winehouse brengt in 2006 het album Back to Black uit. Het betekent haar wereldwijde doorbraak. Ze zingt het gelijknamige nummer hier bij een concert uit 2008 in Engeland.

Valerie

Amy Winehouse scoort de grootste hit met het nummer Valerie, een cover van The Zutons. Ze zingt het hier bij een concert in Frankrijk in 2007.

Drank- en drugsproblemen

Met het succes komen ook de problemen. Winehouse komt vanaf 2007 vooral in het nieuws met haar drank- en drugsgebruik. Ze staat diverse keren onder invloed op het podium. Op 18 juni 2011 geeft Winehouse dronken een concert in Belgrado, waardoor ze uitgefloten wordt door het publiek.

Overlijden

Het concert in Belgrado blijkt haar laatste optreden ooit. Een maand later, op 23 juli 2011, wordt Winehouse dood aangetroffen in haar appartement in Londen. Winehouse overlijdt op 27-jarige leeftijd aan alcoholvergiftiging. Ze wordt op 26 juli 2011 gecremeerd.