De gepensioneerde vrouw Yang Xiaoyun heeft in de laatste twintig jaar ruim drieduizend honden gered van de slacht in China.

Yang heeft haar huizen verkocht en woont nu in een hutje naast het opvangcentrum  in de stad Tianjin dat ze heeft opgericht voor de honden die ze heeft gered van de slacht. Op dinsdag vrijgegeven beelden is te zien hoe Yang met een tientallen van de geredde honden speelt en ze verzorgt.

De vrouw vergaarde bekendheid toen zij in juni te zien was terwijl ze in de stad Yulin betaalde om honden te redden die zouden worden opgegeten tijdens een jaarlijks festival. Ze betaalde in 2015 al 300.000 yuan (ongeveer 44.000 euro) voor het redden van honden. 

Hoewel een groeiend aantal mensen in de Chinese middenklasse zich tegen de slacht van honden voor consumptie aan het keren is, ondervindt de vrouw nog steeds veel weerstand bij het opzetten van opvangcentra van honden.

De hondenliefhebster wilde in de buurt van Yulin een reddingscentrum opzetten, maar zag daar vanaf na hevige protesten van mensen die zeiden dat het eten van hondenvlees tijdens een feestdag net zoiets is als het eten van kalkoenen tijdens de Amerikaanse feestdag thanksgiving.

Video