Dit zijn de negen nieuwsvideo's van woensdag 27 mei die u gezien moet hebben.

Honderd betogers tegen gaswinning Terschelling

Zo'n honderd mensen hebben woensdag op het Plein in Den Haag geprotesteerd tegen de plannen voor gaswinning op Terschelling. Zo'n veertig inwoners van het Waddeneiland hadden de vroege veerboot genomen om naar Den Haag te komen. 

Luchtaanval Israël op Gazastrook

Israël heeft een luchtaanval uitgevoerd op de Gazastrook als vergelding voor een Palestijnse raket, die eerder op Israël werd afgevuurd. 

Actie motorbendes: zwaar wapentuig gevonden

De politie heeft woensdag vijf raketwerpers, automatische wapens en handvuurwapens aangetroffen tijdens de grote politieactie tegen motorbendes in Limburg. Dat is bekendgemaakt tijdens een persconferentie door de politie, het Openbaar Ministerie en burgemeester van Maastricht Onno Hoes in het provinciehuis in Maastricht.

1100 doden door hitte India

De al dagen durende hittegolf in India heeft inmiddels aan meer dan 1100 mensen het leven gekost.

Taliban eist aanval op pension Kabul op

De Taliban heeft de aanval op een pension in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul, dinsdagavond, opgeëist. 

Officials FIFA opgepakt, verdacht van omkoping

Meer dan tien topofficials van de wereldvoetbalbond FIFA zijn woensdagochtend door de Zwitserse politie gearresteerd bij een inval in hun hotel in Zürich. Ze worden verdacht van omkoping, afpersing en het witwassen van geld. 

Koningspaar begint staatsbezoek Canada

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen woensdagmorgen (plaatselijke tijd) in Ottawa aan hun driedaags staatsbezoek aan Canada. 

Taliban eist aanval op pension Kabul op

De Taliban heeft de aanval op een pension in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul, dinsdagavond, opgeëist. Regeringstroepen hebben alle vier extremistische aanvallers gedood. 

Dertig vermisten na overstromingen Texas

Zeker dertig mensen worden in het midden van Texas vermist na overstromingen. De autoriteiten in de Texaanse hoofdstad Austin meldden dinsdag dat deze mensen zoek zijn langs de rivier de Blanco, ten zuidwesten van Austin.

nl