De Amerikaanse staat Texas wordt geteisterd door de grootste hoeveelheid neerslag in jaren. Hieronder een overzicht van vijf video's in de stad Houston na de overstromingen en tornado's.

Dronebeelden tonen ravage

Barton Creek en de Colorado River zijn beide buiten hun oevers getreden en door de stroming van de rivier komt er een nieuw gevaar bij voor de inwoners. Er zijn intussen al vijf doden gevallen door de overstromingen en er worden nog mensen vermist.

Tornado's vormen een gevaar

Naast de overstromingen vormen ook tornado's een gevaar voor de bevolking. In La Grange, een klein stadje net buiten Houston, werd deze tornado vastgelegd. 

Viaducten en wegen staan blank

Door de grote hoeveelheid neerslag die er in korte tijd viel, liepen veel viaducten vol met water. Hierdoor kwamen veel auto's vast te zitten en werden auto's ondergedompeld in het water.

Parkeergarages lopen vol met water

Volgens de weerverwachtingen blijft het de komende paar dagen hard regenen in de staat Texas. Naast dat er doden zijn gevallen wordt de materiële schade ook al in de miljoenen geschat.

Autoriteiten raden aan om binnen te blijven

Er wordt aangeraden om binnen te blijven en niet de weg op te gaan, tenzij het om een noodgeval gaat. Toch proberen nog veel mensen de weg op te gaan en schatten het waterniveau vaak verkeerd in waardoor zij vast komen te zitten met hun voertuig.