Dit zijn de zes nieuwsvideo's van dinsdag 26 mei die u gezien moet hebben.

Veertienjarige scholier bestraft voor beramen aanslag in Oostenrijk

Een 14-jarige jongen uit Oostenrijk staat terecht voor het plannen van terroristische aanslagen. Zijn PlayStation was daarbij een belangrijk instrument.

Oranje traint in Hoenderloo met kleine groep

Met slechts veertien spelers begon het Nederlands elftal dinsdag om 11.30 uur voorzichtig aan de voorbereidingen op het oefenduel met de Verenigde Staten op 5 juni en de belangrijke interland in de EK-kwalificatie tegen Letland op 12 juni.

Dodental tornado Mexicaanse stad stijgt

Het dodental door de tornado die maandag over de Mexicaanse stad Ciudad Acuna raasde, is gestegen naar dertien. Onder de slachtoffers zijn in ieder geval drie kinderen. Verder raakten meer dan tweehonderd mensen gewond door het natuurgeweld. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Vliegtuig Air France aan de grond gezet

Vliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht hebben een toestel van Air France maandag naar de luchthaven John F. Kennedy van New York begeleid. Het toestel is veilig geland, meldde een functionaris van de luchthaven. Het toestel werd begeleid, omdat volgens de New Yorkse tv-zender WABC telefonisch een dreigement was binnengekomen. 

Brand Chinees verpleeghuis kost veel levens

Bij een brand in een verpleegtehuis in het midden van China zijn maandagavond zeker 38 mensen om het leven gekomen. Verder vielen er zes gewonden, van wie er twee in kritieke toestand verkeren.

Galatasaray kampioen na remise Fenerbahçe

Galatasaray is maandag zonder zelf te spelen kampioen van Turkije geworden. De ploeg van middenvelder Wesley Sneijder zag concurrent Fenerbahçe met 2-2 gelijk spelen bij Istanbul Basaksehir en is met nog één duel te spelen niet meer in te halen.