Zondag 24 mei is het exact twintig jaar geleden dat Ajax de 'cup met de grote oren' won. In Wenen wonnen de Amsterdammers met 1-0 van AC Milan in de finale van de Champions League. Een terugblik op vijf opmerkelijke momenten tijdens het Champions League seizoen 94/95.

Ajax is AC Milan de baas

Zowel de heen- als de terugwedstrijd in de groepsfase wordt door Ajax gewonnen. In het eerste duel opent Ronald de Boer de score door een voorzet van Kluivert achter de doelman van AC Milan te schieten.

Staande ovatie voor Rijkaard in Triest

In de heenwedstrijd tegen AC Milan krijgt Rijkaard een staande ovatie van het publiek. De fans zijn hem nog niet vergeten en laten dat ook blijken. Rijkaard speelde bij Italiaanse club van 1988 tot 1993 en vertrok daarna om weer voor Ajax te spelen.

André Rieu treedt op in rust Ajax - Bayern München

Tijdens de rust van de halve finale tegen Bayern München treedt André Rieu op voor een uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam. Het staat dan 3-1 voor de Amsterdammers. Ajax wint deze wedstrijd uiteindelijk met 5-2 van de Zuid-Duitse club.

De karatetrap Louis van Gaal

In de finale treft Ajax opnieuw de Italiaanse club AC Milan. In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden is de finale spannend tot aan het einde. Beide teams willen vol voor de winst gaan met gevaarlijk spel als gevolg. Trainer Louis van Gaal laat aan de vierde official zien hoe hoog de voet van Desailly kwam.

Kluivert schiet winnende doelpunt

Het enige doelpunt in de Champions League-finale 94/95 wordt gemaakt door Patrick Kluivert. Het doelpunt wordt in de 85ste minuut gemaakt. Hierna mag Ajax zich kampioen van Europa noemen.