Dit zijn de vijf nieuwsvideo's van zondag 24 mei die u gezien moet hebben.

Lange file door Opwekking in Biddinghuizen

De pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen veroorzaakt zondag grote drukte op de wegen richting het festivalterrein naast Walibi. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Motorrijder verongelukt bij Emmeloord

Een 38-jarige motorrijder uit Joure is zondagochtend rond 05.30 uur verongelukt op de A6 ter hoogte van Emmeloord. Dat meldt de politie Flevoland

Protesten in Cleveland na vrijspraak agent

Boze Amerikanen zijn zaterdag (lokale tijd) de straat opgegaan nadat agent Michael Brelo was vrijgesproken van doodslag op een man en een vrouw. De politie arresteerde in Cleveland meer dan twaalf actievoerders, berichtten lokale media.

Ierland ontvangt homohuwelijk met open armen

De Ieren hebben er geen twijfel over laten bestaan of het homohuwelijk toegestaan moet worden of niet. Via een referendum koos het volk massaal voor het homohuwelijk. Ruim 62 procent van de Ieren vindt het prima als homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen of transgenders met elkaar willen trouwen.

Zweden wint Eurovisiesongfestival

De Zweedse zanger Måns Zelmerlöw heeft het Eurovisiesongfestival gewonnen. Met het nummer Heroes haalde hij in totaal 365 punten. De stemming was lang een nek-aan-nekrace tussen Zweden en Rusland. Het laatste land haalde 303 punten. Italië werd derde met 292 punten.