Dit zijn de zes best bekeken nieuwsvideo's van de week. Met onder andere: Grootste cruiseschip verlaat Barcelona na renovatie en doden bij schietpartij motorbendes VS.

Grootste cruiseschip verlaat Barcelona na renovatie

's Werelds grootste cruiseschip The Allure of the Seas is dinsdag vanuit Barcelona vertrokken naar Rome en Napels. Het gevaarte weegt 540.000 ton, is 362 meter lang en 66 meter breed. Het schip werd tijdelijk uit de vaart gehaald voor een grootscheepse vernieuwing.

Ravage op A73 na ongeval bij Horst

Op de A73 bij Horst (Limburg) richting Nijmegen is woensdagmiddag vlak voor 18.00 uur een ravage ontstaan door een aanrijding. Twee auto's vlogen in brand, twee mensen raakten gewond, maakt de politie bekend.

Doden bij schietpartij motorbendes VS

Zeker negen motorrijders zijn zondag doodgeschoten in de stad Waco in de Amerikaanse staat Texas. Ze kwamen om bij een schietpartij tussen rivaliserende motorbendes, melden Amerikaanse media. Ten minste zestien mensen raakten gewond.

Vijf dingen die u nog niet wist over het songfestival

Welke landen hebben nog nooit het Eurovisiesongfestival gewonnen en hoeveel mensen kijken er jaarlijks naar het liedjesfestijn? Dit zijn vijf dingen die u nog niet wist over het Eurovisie Songfestival in zestig seconden.

Snelweg E19 dicht na ongeluk

Het verkeer van Nederland naar België is woensdag zwaar gestremd na een verkeersongeval op de E19 vlak over de Belgische grens. De weg richting Antwerpen is volledig afgesloten.

Trijntje Oosterhuis niet door naar finale Songfestival

Trijntje Oosterhuis heeft het dinsdagavond niet weten te schoppen tot de finale van het Eurovisiesongfestival. De zangeres kreeg niet genoeg stemmen om bij de tien beste deelnemers te eindigen.