Dit zijn de twaalf nieuwsvideo's van vrijdag die u niet wil missen.

E-mails Clinton over Benghazi gepubliceerd

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag 296 e-mails gepubliceerd die Hillary Clinton heeft verstuurd over de aanslagen op de Amerikaanse diplomatieke vertegenwoordiging en een post van de CIA in de Oost-Libische stad Benghazi in 2012. De Democraat Clinton was toen minister van Buitenlandse Zaken.

'Verdachte verwierf nazikunst legaal'

De man in Bad Dürkheim bij wie deze week kunstschatten uit de privécollectie van Adolf Hitler in beslag zijn genomen, zegt dat hij de voorwerpen legaal heeft verworven. Dat liet hij via zijn advocaat vrijdag weten. De man zegt dat hij ze meer dan 25 jaar geleden van onder meer het Russische leger heeft gekocht.

Eiffeltoren tijdje dicht wegens staking

De Eiffeltoren in Parijs is vrijdag een groot deel van de dag dicht geweest wegens een staking. Die vond plaats uit protest tegen de vele zakkenrollers rond het monument. Laat in de middag ging de toeristentrekker weer open.

Kabinet geeft startschot voor beursgang ABN

Het kabinet geeft definitief het groene licht voor de verkoop van staatsbank ABN AMRO. Een eerste deel van de beursgang kan mogelijk eind dit jaar plaatsvinden. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

EU-hervormingsgesprekken prioriteit Cameron

De Britse premier David Cameron maakt haast met zijn hervormingsonderhandelingen met de Europese Unie. Tijdens de top die vrijdagochtend in Riga begon wil hij zijn voorstellen bespreken met andere Europese leiders.

Dode bij ongeval met vrachtwagens op A17

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagmiddag op de A17 overleden door een ongeluk met een andere vrachtwagen. Dat meldt de veiligheidsregio. Het ongeval gebeurde richting Roosendaal ter hoogte van Zevenbergen. De weg tussen Moerdijk en Zevenbergen is afgesloten. De verkeersdiensten zeggen dat de vertraging nog uren gaat duren. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Rutte: ''rust en vertrouwen rond ABN terug''

Rust en vertrouwen rond ABN AMRO zijn in ,,voldoende mate’’ teruggekeerd. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag in een korte toelichting op het kabinetsbesluit om ABN AMRO weer terug te brengen naar de beurs. Commotie rond salarisverhogingen voor de top van ABN was twee maanden geleden nog reden een kabinetsbesluit over verkoop van de bank uit te stellen.

Ierland stemt over huwelijk voor homo's

Ierland gaat vrijdag naar de stembus om in een referendum te beslissingen of het huwelijk ook wordt opgesteld voor homo's en lesbiennes. Hoewel Ierland geldt als zeer katholiek land, lijken de voorstanders voor gelijke rechten voor homo's een ruime meerderheid te halen.

Hennis: berichtgeving over IS is voorbarig

De berichtgeving over een missie tegen terreurgroep Islamitische Staat samen met België is voorbarig. Dat zegt minister Hennis-Plasschaert vrijdag voorafgaand aan de ministerraad. Volgens bronnen zou het gaan om een missie van F16's.

Aanstichtster nootjesrel Korean Air weer vrij

De Zuid-Koreaanse vrouw die in februari een jaar celstraf kreeg omdat ze vertraging veroorzaakte door in een vliegtuig te klagen over verkeerd geserveerde nootjes, heeft de gevangenis weer verlaten. Een hof van beroep in Seoul besloot vrijdag dat ze niet langer vast blijft zitten.

Deel van mails Clinton gepubliceerd door krant

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt op zeer korte termijn een deel van de e-mails openbaar die Hillary Clinton als minister heeft verstuurd over de aanslag op de Amerikaanse diplomatieke vertegenwoordiging in de Oost-Libische stad Benghazi.

Seismoloog Nepal: Naschokken duren nog een paar maanden

De aardbevingen in Nepal houden de gemoederen dagelijks bezig. De angst voor krachtige naschokken is groot. Volgens een seismoloog van het National Seismologic Centre in Kathmandu, houden de schokken de komende maanden aan.