Dit zijn de nieuwsvideo's van donderdag 21 mei die u niet mag missen.

Arrestant Italië leverde wapens aanslag Tunis

De 22-jarige Marokkaan die woensdag in Italië werd aangehouden in verband met de bloedige aanslag in maart op het Bardomuseum in Tunis leverde de wapens voor de terreurdaad. Dat heeft een hoge Tunesische functionaris tegen persbureau Reuters gezegd.

Duitse machinisten beeindigen staking

De staking op het Duitse spoor is donderdagochtend beëindigd. Volgens Deutsche Bahn kwamen de Duitse spoorwegen en de stakende machinisten in de nacht van woensdag op donderdag tot een akkoord over het slepende conflict over de salarissen van de machinisten. Die toonden zich bereid tot een bemiddelingspoging. 

Oud-minister Zalm voor enquetecommissie

Op de derde dag van de verhoren over het debacle van de Fyra was  donderdag oud-minister Zalm aan de beurt. Hij zei dat hij niets wist van de plannen van de NS om samen met KLM en Schiphol een nieuw onderhands bod te doen op het vervoer op de hogesnelheidslijn HSL-Zuid.

Protesterende agenten omsingelen Binnenhof

Politiemensen zijn donderdagochtend begonnen met hun protestactie rond het Binnenhof. Even na 08.00 uur hadden zich ongeveer 1400 agenten in Den Haag verzameld. Elk uur is er een lawaaiprotest van een minuut met sirenes, toeters en trommels.

Palmyra in handen IS

De Syrische stad Palmyra is woensdag in handen gevallen van IS. Het Syrische regeringsgezinde leger wist nog wel de meeste burgers uit de stad te evacueren. Daarna trok het leger zich terug.

80.000 liter ruwe olie in zee bij kust VS

Een grote olievlek drijft in de Stille Oceaan voor de Amerikaanse stad Santa Barbara in Californië. De 80.000 liter ruwe olie stroomde de zee in door een lek in een pijpleiding van het oliebedrijf Plains All American Pipeline LP.

Politici meer betrokken bij uitvoering

Minister Dijsselbloem kan zich vinden in de woorden van Saskia Stuiveling. Ook hij vindt dat de politiek zich meer moet bemoeien met de kwaliteit van de uitvoering.

Tijdelijke opvang bootvluchtelingen Azië

Maleisië en Indonesië hebben een oplossing bedacht voor de vluchtelingencrisis in Zuidoost-Azië. De landen willen 7000 bootvluchtelingen die nu nog op zee dobberen tijdelijk opvangen en binnen een jaar repatriëren.