Woensdagavond wordt de laatste uitzending van The Late Show met David Letterman als host uitgezonden in de Verenigde Staten. Letterman heeft 23 jaar lang de late night talkshow gepresenteerd, Stephan Colbert neemt het stokje over.

Veel belangrijke en beroemde personen zijn te gast geweest bij de show. Waaronder Amerikaanse presidenten, acteurs, zangers en verschillende invloedrijke personen. Hieronder een overzicht van de meest memorabele momenten van 23 jaar Letterman.

Bill Murray heeft afscheidscadeau voor David

In 1982 is Bill Murray de allereerste gast bij het toenmalige Late Night with David Letterman, de voorloper van The Late Show. De acteur is woensdagavond bij de laatste talkshow weer te gast. 

President Obama te gast bij Letterman

De president van Amerika, Barack Obama, is in mei dit jaar te gast in de talkshow van Letterman.

Tina Fey trekt jurk uit tijdens uitzending

Tina Fey neemt een opmerkelijk afscheidscadeau mee voor Letterman, begin mei trekt de actrice haar jurk uit tijdens de uitzending. 

Borat te gast bij Letterman

Het alter ego van Sacha Baron Cohen is als eerste personage ooit te gast bij Letterman en laat gelijk een goede indruk achter.

De eerste show na 9/11

In de eerste show na de aanslagen op het World Trade Center in New York houdt Letterman een monoloog over de moed van de hulpdiensten en de vraag: hoe nu verder?

Stroef interview met Joaquin Phoenix

Een ongeschoren Joaquin Phoenix is in 2009 te gast bij Letterman. Het interview verloopt erg stroef en Phoenix laat een vreemde indruk achter. Later blijkt dat de acteur voor een documentaire twee jaar lang heeft gedaan alsof hij zijn verstand had verloren.

Drew Barrymore stript voor Letterman

Drew Barrymore is te gast bij Letterman in 1995 en als zij hoort dat de host jarig is springt ze op de tafel een geeft de presentator een show die hij niet snel zal vergeten.

Een grofgebekte Madonna als gast

Madonna is in 1994 te gast en steekt een sigaar op tijdens de show. Als de zangeres begint te schelden gaat ze voor het programma te ver.