Dit zijn de nieuwsvideo's van woensdag 20 mei die u niet mag missen.

Politici meer betrokken bij uitvoering

Minister Dijsselbloem kan zich vinden in de woorden van Saskia Stuiveling. Ook hij vindt dat de politiek zich meer moet bemoeien met de kwaliteit van de uitvoering.

Dode en gewonden bij ongeval A73

Tussen Maasbracht en Nijmegen zijn woensdagavond even voor 18.00 uur een dode en drie gewonden gevallen door een ongeluk op de A73. 

Arrestatie in Italië na aanslag Bardomuseum Tunesië

De Italiaanse politie heeft in de buurt van Milaan een 22-jarige Marokkaan aangehouden in verband met de bloedige aanslag in maart op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis. 

Zes jaar cel geëist tegen ex-neuroloog Jansen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag wederom zes jaar cel geëist tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur. Zijn advocaat Peter Plasman pleit voor vrijspraak.

Machinistenbond GDL moet staking zelf betalen

De kleine Duitse vakbond voor machinisten GDL moet de sinds dinsdag stakende leden uit eigen zak betalen. De bond kan geen aanspraak maken op steun uit de stakingskassen van vakcentrale DBB, schrijven Duitse media woensdag.

Snelweg E19 dicht na ongeluk

Het verkeer van Nederland naar België is woensdag zwaar gestremd na een verkeersongeval op de E19 vlak over de Belgische grens. De weg richting Antwerpen is volledig afgesloten.

Grootste terugroepactie auto's in VS

De Japanse airbagfabrikant Takata heeft besloten dat zo'n 34 miljoen auto's in de VS terug moeten naar de garage, omdat de airbag stuk kan zijn. Het is de grootste terugroepactie van auto's in de VS ooit, meldden de Amerikaanse autoriteiten dinsdag.

OVV kraakt vergunningverlening monstertruck

De gemeente Haaksbergen heeft bij het verlenen van de vergunning voor de fatale monstertruckshow in september te weinig oog gehad voor de veiligheid. Dat concludeert de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) in het rapport over het ongeluk, dat woensdag is gepubliceerd.

Dodental aardverschuiving Colombia loopt op

De aardverschuiving in Colombia heeft nog een stuk meer levens geëist. Reddingswerkers hebben tot nu toe 78 slachtoffers geborgen. Daarnaast zijn minstens veertig mensen gewond geraakt. De kans dat het dodental oploopt is groot, omdat veel mensen nog vermist worden.

Noord-Korea weigert Ban Ki-moon toch

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon mag op het laatste moment geen bezoek brengen aan Noord-Korea. Dat meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag.

Eerste beelden brand congrescentrum Wageningen

De brand in het hotel en congrescentrum Hof van Wageningen is onder controle. Ook zijn zo goed als zeker alle gasten uit het hotel gehaald, aldus de brandweer. Het hele gebouw aan de Lawickse Allee in Wageningen werd woensdagochtend vroeg ontruimd.

Noors cruiseschip loopt vast bij Bermuda

Een groot Noors cruiseschip is dinsdag bij de Bermuda-eilanden gestrand. De Norwegian Dawn was net vertrokken uit de haven van Bermuda toen de stroom uitviel. Aan boord zitten 2675 passagiers en meer dan duizend bemanningsleden.

Trijntje niet door naar finale Songfestival

Trijntje Oosterhuis heeft het dinsdagavond niet weten te schoppen tot de finale van het Eurovisiesongfestival. De zangeres kreeg niet genoeg stemmen om bij de tien beste deelnemers te eindigen.