Dit zijn de nieuwsvideo's van dinsdag 19 mei die u niet mag missen.

Cel voor agenten die lynchpartij toestonden

Elf Afghaanse politieagenten zijn dinsdag veroordeeld tot een jaar cel omdat ze niets deden toen een vrouw in de hoofdstad Kabul door een menigte werd gelyncht. De 27-jarige Farkhunda werd in maart doodgeslagen en -geschopt, waarna haar lichaam in brand werd gestoken. De politiemannen keken toe. Acht agenten werden bij gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Trein Philadelphia niet geraakt door kogel

De trein die vorige week ontspoorde in Philadelphia is niet geraakt door een kogel. De FBI heeft daar geen aanwijzingen voor gevonden, aldus de Amerikaanse autoriteit voor transportveiligheid (NTSB) maandag. De NTSB sluit niet uit dat de trein wel door een ander object is geraakt en onderzoekt de beschadigde voorruit nog.

Rechter pakt paspoort Thaise oud-premier af

De Thaise rechter heeft voormalig premier Yingluck Shinawatra op de eerste dag van haar proces verboden het land te verlaten. Yingluck werd vorig jaar vanwege machtsmisbruik afgezet door het Constitutioneel Hof. Nu wordt ze vervolgd omdat ze nalatig zou hebben gehandeld, met omgerekend miljarden euro´s schade voor de overheid tot gevolg.

Abbott: 'jihadisten horen thuis in de cel'

Australische jihadisten die er spijt van hebben dat ze naar IS (Islamitische Staat) in Irak of Syrië zijn afgereisd, hebben pech. Premier Tony Abbott zei dinsdag dat aanhangers van de terreurgroep alleen welkom zijn als ze regelrecht naar de gevangenis gaan.

Dodental door aardverschuiving Colombia stijgt

Het dodental door een aardverschuiving in Colombia is gestegen naar 59. In het departement Antioquia in het noordwesten van het Zuid-Amerikaanse land trad door overvloedige regenval een rivier buiten haar oevers.

Tienduizenden mensen ontvluchten Ramadi

Tegen de 25.000 mensen zijn de Iraakse stad Ramadi ontvlucht als gevolg van de opmars van Islamitische Staat. Dat zeggen de Verenigde Naties. De terreurbeweging veroverde de stad zondag na zware gevechten waarbij honderden mensen de dood vonden.

Premier Macedonië gesteund bij massaprotest

Duizenden Macedoniërs hebben maandagavond gedemonstreerd in de straten van de hoofdstad Skopje. De aanhangers van premier Nikola Gruevski wilden een tegengeluid laten horen na het massale protest zondag van inwoners die willen dat de premier aftreedt.