Dit zijn de nieuwsvideo's van maandag 18 mei die u niet mag missen.

Gemengde gevoelens bij afwezigheid ex-neuroloog

Ex-neuroloog Ernst Jansen is niet aanwezig bij de behandeling van het hoger beroep in zijn rechtszaak, omdat zijn aanwezigheid ,,niet in zijn eigen belang is''. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman maandag aan het begin van de beroepszaak tegen de voormalig neuroloog, die eerder tot drie jaar gevangenisstraf is veroordeeld.

Zestienjarige jongen opgepakt voor natuurbrand Chaam

De politie verdenkt een zestienjarige jongen uit Breda van brandstichting in het bos bij Chaam. Hij werd maandagmorgen opgepakt na een tip. Zo'n 60 hectare natuur werd zondag getroffen door de brand, die de puber volgens de politie vermoedelijk heeft aangestoken.

Veel bomen overleven natuurbrand Chaam

Hoewel het vuur zondag flink oplaaide in de bossen bij Chaam, valt de schade relatief mee. Staatsbosbeheer liet maandag weten dat vooral het lage struikgewas is verbrand. "Heel veel bomen hebben het overleefd'', aldus een woordvoerder.

Kerry wil meer internationale druk op Noord-Korea

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry roept de internationale gemeenschap op om meer druk te zetten op Noord-Korea. Hij wil dat het land stopt met zijn nucleaire wapenprogramma. Dat zei hij maandag op een persconferentie in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

Doden bij schietpartij motorbendes VS

Zeker negen motorrijders zijn zondag doodgeschoten in de stad Waco in de Amerikaanse staat Texas. Ze kwamen om bij een schietpartij tussen rivaliserende motorbendes, meldden Amerikaanse media. Ten minste zestien mensen raakten gewond.

Barcelona viert feest na winnen landstitel

Fans van FC Barcelona gingen zondag de straat op om te vieren dat hun club de landstitel heeft binnengesleept. De Catalanen wonnen zondag met 1-0 van Atlético Madrid en verzekerde zich daarmee van de eerste prijs van het seizoen.

Massaprotest in straten Macedonië

Tienduizenden Macedoniërs zijn zondag de straten opgegaan in de hoofdstad Skopje om te protesteren tegen premier Nikola Gruevski. Ze willen dat de premier aftreedt vanwege een afluisterschandaal.