Dit zijn de nieuwsvideo's van vrijdag 15 mei die u niet mag missen.

Honderdduizend mensen ontvluchten Burundi

Circa honderdduizend mensen zijn voor het geweld in Burundi gevlucht en naar buurlanden Tanzania, Rwanda en de Democratische Republiek Congo getrokken. 

Doodstraf voor aanslagpleger marathon Boston

De 21-jarige Dzjochar Tsarnajev is door de Amerikaanse jury veroordeeld tot de doodstraf. In 2013 pleegde Tsarnajev samen met zijn broer een aanslag tijdens de marathon van Boston. Daarbij kwamen drie mensen om het leven; 260 raakten gewond.

Levenslang voor 'mediachef Osama bin Laden'

De 53-jarige Saudiër Khalid al-Fawwaz is vrijdag in New York tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens zijn rol bij onder meer de terroristische aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998.

Politie geeft beelden schietpartij Amsterdam vrij

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de schietpartij op de De Clerqstraat in Amsterdam waarbij een 25-jarige man om het leven kwam. Te zien is hoe het slachtoffer gericht onder vuur wordt genomen zodra hij uit zijn auto is gekomen. Daarachter rijdt net een tram voorbij die ook wordt geraakt.

Parlement stemt in met Netanyahu's kabinet

In een tumultueuze zitting heeft een krappe meerderheid van het Israëlische parlement donderdagavond haar goedkeuring verleend aan de nieuwe regeringsploeg van premier Benjamin Netanyahu. Volgens de krant Haaretz was er tot op het laatste moment ook binnen de regeringscoalitie onduidelijkheid over wie welke ministerpost zou krijgen. De zitting begon dan ook twee uur later dan was gepland.

President Burundi terug na couppoging

De president van Burundi, Pierre Nkurunziza, is volgens zijn staf donderdag terug in zijn land. Hij was in het aangrenzende Tanzania te gast, toen er een poging tot staatsgreep werd ondernomen door een deel van de strijdkrachten.

Man met drone bij Witte Huis aangehouden

Vlakbij het Witte Huis in Washington is donderdag een man aangehouden die er een soort drone wilde lanceren. Het hoofdkwartier van de Amerikaanse president ging even op slot uit vrees voor het vliegende gevaarte, maar dat is niet over de hekken van het complex gekomen, aldus de omroep ABC.

Obama ontvangt Golfstaten over wrijving Iran

De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdag in zijn buitenverblijf Camp David afgezanten van zes Arabische staten aan de Perzische Golf ontvangen en geprobeerd hun zorgen over Iran weg te nemen.

Duitse tv-show afgelast door bommelding

De rechtstreekse uitzending van de finale van het Duitse showprogramma Germany's Next Topmodel is donderdagavond gestopt en vervolgens geschrapt. Aanleiding was een bommelding. Duizenden toeschouwers moesten het congres- en theatercentrum SAP Arena in Mannheim, waar de show plaatsvond, verlaten.

Thailand stuurt weer bootvluchtelingen terug

Thailand heeft geweigerd driehonderd opvarenden van een vluchtelingenboot aan land te laten. ,,We hebben ze de toegang tot het land ontzegd, maar wel voedsel en water gegeven om te voldoen aan onze mensenrechtenverplichtingen'', zei een woordvoerder van de politie.