Bekijk hier de belangrijkste nieuwsvideo's van donderdag 14 mei. 

Dodental fabrieksbrand Filipijnen loopt op

Zeker 72 mensen zijn omgekomen bij een brand in een Filipijnse slipperfabriek in de stad Manila.

Taliban eisen gijzeling Kabul op

Bij een gijzeling in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn woensdag zeker vijf mensen omgekomen, onder wie een Amerikaan en twee Indiërs. Ook zijn er zes gewonden gevallen. Dat heeft een Afghaanse politiechef bekendgemaakt.

Juventus naar finale Champions League

Juventus heeft woensdag ten koste van Real Madrid verrassend de finale van de Champions League bereikt. De Italianen hadden op eigen veld met 2-1 gewonnen en hielden de Spaanse titelverdediger in Bernabéu op 1-1. Hierdoor neemt Juventus het op 6 juni in Berlijn op tegen FC Barcelona.

Ongeval Friesland kost man het leven

In het Friese Hoornsterzwaag heeft een automobilist woensdagavond een groep voetgangers aangereden. Daarbij is één persoon overleden. Een ander raakte zwaargewond.

President Burundi toch niet terug

President Pierre Nkurunziza van Burundi is toch niet teruggegaan naar zijn land. Bronnen melden aan de BBC dat hij weer naar Tanzania is vertrokken, waar hij een top van Oost-Afrikaanse leiders bijwoonde. 

Brieven prins Charles openbaar gemaakt

Brieven van Prins Charles aan de Britse regering zijn woensdag openbaar gemaakt. De brieven gaan over uiteenlopende zaken en laten zien dat de Britse prins niet schuwt zijn mening te geven over politieke kwesties.