Dit zijn de nieuwsvideo's van dinsdag 12 mei die u niet mag missen.

Rechtbank vindt trajectcontrole rechtmatig

Het trajectcontrolesysteem op de A2 mag worden gebruikt. Dat heeft de kantonrechter in Utrecht dinsdag bepaald. ,,Er is een wettelijke basis voor'', concludeert de rechter.

Zwerfkeien probleem voor Urker vissers

Grote zwerfkeien die Greenpeace uit protest in de Noordzee gooit, kunnen levensgevaarlijke situaites opleveren voor vissers bij natuurgebied de Klaverbank in Flevoland. Dat zegt de spreekbuis van de Nederlandse kottervissers VisNed.

Tarik Z. zegt niets, maar is 'niet verward'

Tarik Z. heeft de eerste keer dat hij in het openbaar voor de rechter stond zijn kaken op elkaar gehouden. ,,Daar heb ik geen behoefte aan', zei Z. dinsdag bij de rechtbank in Lelystad alleen, op de vraag hij nog iets wilde zeggen.

Weer moord op kritische blogger in Bangladesh

Voor de derde keer dit jaar is in Bangladesh een blogger vermoord die kritiek had op de islam. Ananta Bijoy Das werd dinsdagochtend door vier gemaskerde mannen met machetes aangevallen.

'Woonwijken Syrië liggen vol explosieven'

Meer dan vijf miljoen Syriërs wonen in gebieden waar dagelijks zware explosieven worden gebruikt, zoals in de stad Aleppo. Een deel daarvan is nog niet ontploft en ligt midden in woonwijken.

Opnieuw aardbeving in Nepal

Nepal is dinsdagochtend (Nederlandse tijd) opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Daarbij zijn zeker vier doden gevallen.

'Aanpak illegale drugshandel niet effectief'

Minister Koenders vindt dat de illegale drugshandel niet goed wordt aangepakt. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken zijn de wereldwijde inspanningen niet effectief. Dat zei hij tijdens zijn bezoek aan Mexico.

Doden en vermisten na tornado's VS

Een reeks tornado's heeft afgelopen weekend levens geëist en voor veel schade gezorgd in de Verenigde Staten. Maandag wordt langzaam duidelijk wat de gevolgen waren van het noodweer dat dit weekend met name Texas trof.

Eurogroep afwachtend over Griekenland

Griekenland hoeft er opnieuw niet op te rekenen dat de eurolanden overgaan tot het vrijgeven van geld. Het is zelfs maar de vraag of de ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) maandag Griekenland willen prijzen voor de vooruitgang.