Dit zijn de nieuwsvideo's van maandag 11 mei die u niet mag missen.

Doden op Filipijnen door tyfoon

De tropische storm Noul heeft in het noordoosten van de Filipijnen grote schade aangericht. Door de harde wind en zware regenval werden huizen in de kuststreken met de grond gelijk gemaakt. Zeker twee mensen kwamen om het leven, meldden de autoriteiten maandag.

De eindexamens zijn weer begonnen

De leerlingen van het KWC in Culemborg zijn goed voorbereid aan de slag gegaan met hun eerste examens.

Aangifte NS ondanks 'watergrap' treinplasser

De NS heeft maandag aangifte gedaan tegen de ‘treinplasser’ ondanks het verhaal dat de man niet zou hebben geplast maar een flesje water zou hebben gebruikt. "Het is verder aan de politie om dat uit te zoeken", reageerde een woordvoerster van het spoorbedrijf.

Gewonde ambassadeur onderweg naar Nederland

De Nederlandse ambassadeur in Pakistan die vrijdag gewond raakte bij een dodelijke helikoptercrash in dat land, is onderweg naar Nederland. Hij komt hiernaar toe om verder te herstellen. Dat liet het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag weten.

Overstromingen teisteren Texas

Noodweer zorgt al dagen voor ellende in Texas. Overstroomde gebieden zijn alleen nog te bereiken per helikopter. Het leger en het Rode Kruis helpen met evacuatie en opvang.

Exitpoll: Poolse president op achterstand

Niet de zittende Poolse president Bronislaw Komorowski, maar zijn conservatieve tegenstrever Andrzej Duda lijkt de eerste ronde van de Poolse presidentsverkiezingen te gaan winnen. Van de kiezers stemt naar verwachting 34,8 procent op Duda, tegenover 32,2 procent op Komorowski. Dat blijkt zondag uit de exitpoll van marktonderzoeksbureau Ipsos.

Oud-president Carter voelt zich 'niet goed'

Voormalig president van de Verenigde Staten Jimmy Carter heeft zijn reis in Guyana om gezondheidsredenen afgebroken. Hij is zondag teruggekeerd naar Atlanta, heeft zijn stichting zondag gemeld, aldus NBC News.

Filipijnen getroffen door orkaan

De orkaan Noul in de Filipijnen aan land gekomen in de provincie Cagayan. Er zijn windsnelheden gemeten van 185 tot 250 kilometer per uur.