De Conservatieve Partij is zeker van een absolute meerderheid in het Britse Lagerhuis. De Britse verkiezingen in zes video's. 

Samen kunnen we Groot-Brittannië nog groter maken.'' Met die woorden probeerde de Britse premier David Cameron een verbindende toon te vinden na zijn onverwacht grote overwinning van de verkiezingen. Hij herhaalde zijn belofte over een referendum over de toekomst van het land in de Europese Unie en zei te willen werken voor ,,één natie, één Verenigd Koninkrijk''.

Cameron heeft een meerderheid

De partij van zittend premier David Cameron is voorbij de magische grens van 326 zetels. Volgens een prognose van de BBC halen de Conservatieven uiteindelijk 331 zetels, een meerderheid van twaalf zetels.

Farage

Nigel Farage, de leider van de eurosceptische partij UKIP, treedt af na het verlies. De UKIP behaalde slechts één zetel.

Clegg

Ook de leider van de Britse Liberaal Democraten, vicepremier Nick Clegg, heeft vrijdag zijn vertrek aangekondigd als partijleider. Clegg wist zelf vast te houden aan zijn zetel, maar zijn partij werd gedecimeerd van 57 naar 8 zetels.

Miliband

Labourleider Ed Miliband zegt ''absoluut en totaal verantwoordelijk'' te zijn voor de slechte resultaten bij de Britse verkiezingen. Hij kondigde vrijdagmiddag zijn vertrek aan als partijleider.

Stemmen

De Britten brachten donderdag hun stem uit voor de verkiezingen van het Lagerhuis.