Dit zijn de nieuwsvideo's van vrijdag 8 mei die u niet mag missen.

Helicrash verwondt Nederlandse ambassadeur

De Nederlandse ambassadeur in Pakistan, Marcel de Vink, is vrijdag gewond geraakt bij een helikopterongeluk. Zes mensen overleefden de crash niet, meerdere mensen raakten volgens Pakistaanse media gewond.

Brussel reikt eurokritische Cameron de hand

De Europese Commissie in Brussel feliciteert de Britse premier David Cameron met zijn verkiezingsoverwinning. De voorzitter van de commissie, Jean-Claude Juncker, zal binnenkort een ontmoeting met hem hebben. De commissie is bereid tot constructieve samenwerking, zei een woordvoerder vrijdag.

Man niet gestraft voor plaatsen nier op Marktplaats

De 40-jarige man uit Amersfoort die een van zijn nieren te koop aan had geboden op Marktplaats is vrijgesproken. De rechter was het met zijn advocaat eens dat niet bewezen is dat de man uit was op winst.

''Groot-Brittannië nog groter maken''

Samen kunnen we Groot-Brittannië nog groter maken.'' Met die woorden probeerde de Britse premier David Cameron een verbindende toon te vinden na zijn onverwacht grote overwinning van de verkiezingen. 

''V&D straks klaar met snijden in de kosten''

Warenhuisketen V&D wil over twee jaar winstgevend zijn door de besparingen op loon en huur die het bedrijf van plan is door te voeren.

UKIP-leider Farage treedt af na verlies

Nigel Farage, de leider van de eurosceptische partij UKIP, is niet gekozen in het Britse parlement. Daarmee heeft de UKIP slechts één zetel gehaald.

Noord-Korea dreigt zuiden met aanval op schepen

Het Noord-Koreaanse leger heeft Zuid-Korea vrijdag gewaarschuwd voor "doelgerichte aanvallen" op hun oorlogsschepen.

Nederlandse ambassadeur gewond bij crash in Pakistan

De Nederlandse ambassadeur in Pakistan, Marcel de Vink, is gewond geraakt bij een helikoptercrash in dat land. Er zouden zes doden zijn gevallen.

Grote brand in Wijchen

Bij een bedrijf aan de Nieuweweg in Wijchen (Gelderland) woedt sinds vrijdagochtend een grote brand nadat er een ontploffing heeft plaatsgevonden. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen, waarvan er een ernstig gewond is.  

'Nederland wil relatie EU-Cuba verbeteren'

Nederland is bereid op te treden als bemiddelaar voor het verbeteren van de relatie tussen de Europese Unie en Cuba. Nederland kan onderhandelingen ''stimuleren'' op basis van de ''solide relatie'' die het land heeft met Cuba.

Cameron op winst in Britse verkiezingen

De Britse premier David Cameron blijft waarschijnlijk de Britse premier. De Conservatieven liggen op koers om de verkiezingen te winnen en Cameron kan er redelijk zeker van zijn dat hij een nieuw kabinet kan gaan vormen.

Pelé weer in het ziekenhuis

De legendarische oud-voetballer Pelé is voor de tweede keer in nog geen half jaar tijd opgenomen in een ziekenhuis in São Paulo. De 74-jarige Braziliaan heeft een operatie ondergaan aan de prostaat.