Dit zijn de nieuwsvideo's van woensdag 6 mei die u niet mag missen.

Politie: Vermist jongetje is dood gevonden

Hulpdiensten hebben woensdagmiddag een vermist vijfjarig jongetje dood gevonden in een plas in Herongen, het Duitse grensgebied bij Venlo. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt.

Charlie Hebdo krijgt prijs in New York

Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo heeft in New York de prijs voor de vrijheid van meningsuiting gekregen van de schrijversvereniging PEN. Daar waren niet alle schrijvers het mee eens. Zes prominente auteurs boycotten het gala waar de prijs werd uitgereikt. Meer dan 100 schrijvers tekenden protest aan in de vorm van een brief aan PEN.

A67 dicht richting Eindhoven na botsing

Op de A67 zijn woensdagochtend drie vrachtwagens op elkaar gebotst. Daarbij is zeker één vrachtwagenchauffeur gewond geraakt, aldus de politie. De A67 is vanaf Venlo richting Eindhoven afgesloten tot in het begin van de middag. Het verkeer wordt bij Asten omgeleid.

Mineurstemming op 5 mei in Almere

In Almere werd het geduld van feestgangers in spe dinsdag bijzonder op de proef gesteld. Het begin van het bevrijdingsfestival, dat oorspronkelijk gepland stond voor 12.00 uur, werd herhaaldelijk uitgesteld, op het laatst tot 19.00 uur. Uiteindelijk werd het bevrijdingsfestival Flevoland helemaal afgelast. Daardoor heerste er grote teleurstelling in Almere

Juventus verslaat Real Madrid in Turijn

Juventus heeft dinsdagavond voor eigen publiek Real Madrid verslagen in het eerste duel tussen beide ploegen in de halve finale van de Champions League: 2-1. Volgende week woensdag valt in Madrid de beslissing in de dubbele ontmoeting tussen beide ploegen om een plaats in de finale in Berlijn op zaterdag 6 juni.

Frans parlement steunt antiterreurwet

De Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer, heeft dinsdag met grote meerderheid ingestemd met een wetsvoorstel dat de bevoegdheden van de inlichtingendiensten verruimt. De wet maakt het de inlichtingendiensten eenvoudiger om telefoons af te tappen, mensen aan de hand van hun mobiele telefoon te lokaliseren, in het geheim foto's te maken en e-mailverkeer te onderscheppen.

'Weer bootvluchtelingen verdronken'

Enkele tientallen bootvluchtelingen zijn vermoedelijk verdronken bij een nieuw ongeluk op de Middellandse Zee. Overlevenden meldden aan mensenrechtenorganisatie Save the Children dat mogelijk ongeveer veertig migranten overboord vielen tijdens de overtocht van Libië naar Italië.