Dit zijn de nieuwsvideo's van dinsdag 5 mei die u niet mag missen.

IS claimt aanslag op bijeenkomst in Texas

Terreurgroep IS (Islamitische Staat) heeft de aanslag op een spotprentbijeenkomst in Texas opgeëist. 

Bevrijdingsdag geteisterd door onweersbuien

Bevrijdingsdag is dit jaar een dag van grote contrasten. Het KNMI heeft code geel afgekondigd, omdat er dinsdagmiddag zware onweersbuien over het land trekken met windstoten tot 90 kilometer per uur. Verschillende festivals zijn daarom later begonnen.

Le Pen schaamt zich voor dochter

Met een venijnige persoonlijke aanval op zijn dochter Marine heeft Jean-Marie Le Pen dinsdag zijn kansen om zich te handhaven binnen het Front National (FN), nog iets kleiner gemaakt dan ze al waren. 

Hulpverleners Nepal blijven zoeken

De Nepalese negering heeft maandag aan alle hulpverleners gevraagd het land te verlaten. Maar sommigen blijven om slachtoffers te vinden.

Duitse spoorwegstaking treft personenvervoer

Na het goederenvervoer ligt nu ook een groot deel van het personenvervoer op het Duitse spoor stil. Dinsdagnacht hebben veel machinisten het werk op de passagierstreinen van Deutsche Bahn neergelegd.

Dodental Nepal loopt op naar 5.557

Het dodental van de aardbeving in Nepal is opgelopen naar 5.557. Bijna anderhalve week geleden trof de aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter het Aziatische land. Sindsdien zijn er nog vele naschokken geweest.

Met Gala in teken van China

Het Met Gala dat jaarlijks georganiseerd wordt door Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour stond in het teken van China. Veel sterren hadden zich dan ook laten inspireren om de rode loper te betreden in volledig Chinese stijl of met Chinese accenten.