Dit zijn de nieuwsvideo's van de afgelopen week die u niet gemist mag hebben.

Cameron ontbindt parlement voor verkiezingen

De Britse premier David Cameron ontbond maandag het parlement om de weg vrij te maken voor verkiezingen op 7 mei. Daarmee kwam formeel een einde aan de vijf jaar dat de Conservatieve Partij van Cameron samen regeerde met de Liberaal Democraten.

Chili moet puinruimen

Mensen zochten maandag naar familieleden en dierbaren in het door overstromingen geteisterde noorden van Chili. Het dodental van het natuurgeweld is inmiddels opgelopen tot 25.

Lentestorm zorgt voor problemen

Omvergeblazen vrachtwagens, een ochtendspits die ruim twee keer zo zwaar als normaal was en problemen op Schiphol. De lentestorm zorgde dinsdag voor flinke overlast.

Doden en schade door orkaan Duitsland

In Duitsland bereikte de lentestorm van dinsdag zelfs orkaankracht. Onder de naam Niklas eiste de storm zeker drie levens en richtte hij veel schade aan.

Het tijdperk van de melkquota is voorbij

Dertig jaar na de invoering van de melkquota kwam er woensdag een einde aan dit systeem waarmee de Europese Unie de productie van melk binnen de perken hield.

Misdaadduo krijgt 16 en 12 jaar cel

Het misdaadduo Antonio van der P. en Enise B. zijn donderdag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot zestien en twaalf jaar cel. Vorig jaar trokken de twee door Nederland. Ze lieten een spoor van geweld achter.

Tientallen doden door terreuractie Kenia

Strijders van de Somalische islamitische terreurbeweging al-Shabaab richtten donderdag in het noordoosten van Kenia een slachting aangericht onder studenten. Zeker 148 mensen vonden de dood door een aanval op de campus van Garissa University College.

Tweede zwarte doos bevestigt acties copiloot

Informatie uit de tweede zwarte doos van het ramptoestel van Germanwings heeft bevestigd dat de copiloot het toestel moedwillig liet neerstorten.

Fatale schietpartij bij winkelcentrum Breda

Een 28-jarige man raakte vrijdag zwaargewond toen hij werd neergeschoten bij een winkelcentrum in Breda. Hij bezweek later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Twee verdachten van 30 en 35 jaar werden zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zoektocht lichamen vliegramp gestopt

De zoektocht naar de lichamen van de 150 slachtoffers van de vliegramp in Zuid-Frankrijk is gestaakt. De zoektocht naar bezittingen van de slachtoffers gaat wel door.