Dit zijn de nieuwsvideo's van zondag 5 april die u niet mag missen.

Man aangehouden na dodelijke aanrijding

De politie heeft in Den Bosch een 22-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke aanrijding op zondagochtend in dezelfde plaats. Een 26-jarige bromfietser uit Rosmalen kwam daarbij om het leven.

Paus Franciscus spreekt Urbi et Orbi uit

Paus Franciscus heeft zondag vanaf het balkon van de Sint-Pietersbasiliek voor vele duizenden mensen de zegen Urbi er Orbi (voor stad en wereld) uitgesproken. Het was voor de 78-jarige Franciscus de derde keer dat hij dat deed met Pasen.

Extra bewaking bij Keniaanse kerken

Om de paasviering veilig te laten verlopen in Keniaanse kerken zijn voor zondag op grote schaal bewapende bewakers ingehuurd. De actie is ingegeven door de aanslag door de islamitische terreurbeweging al-Shabaab afgelopen donderdag. De beweging heeft zaterdag gedreigd met meer aanslagen.

Heldenonthaal Fenerbahçe na beschieting

Fans van Fenerbahçe hebben de spelers van de Turkse club in de nacht van zaterdag op zondag een hart onder de riem gestoken bij terugkomst in Istanbul. Een paar uur ervoor is de bus waar de spelers in zaten beschoten. De chauffeur raakte zwaargewond.

Politie zoekt automobilist na fataal ongeval

De politie in Den Bosch is op zoek naar een automobilist die in de nacht van zaterdag op zondag een bromfietser heeft doodgereden. De aanrijding vond plaats op De Harendonkweg.

Maleisische topambtenaren dood bij helikoptercrash

Bij een helikoptercrash in het oosten van Maleisië zijn zaterdag zes mensen om het leven gekomen, onder wie een hooggeplaatst staflid van de Maleisische premier Najib Razak en de vroegere ambassadeur in de Verenigde Staten.

Meer doden Chili na overstromingen

Het dodental door de overstromingen in het noorden van Chili is opgelopen tot 25. Reddingswerkers waarschuwen dat dit aantal nog verder kan stijgen. Meer dan honderd mensen worden nog vermist.