Dit zijn de nieuwsvideo's van vrijdag 3 april die u niet mag missen. 

Milde vogelgriep op boerderij Brabant

Bij een pluimveebedrijf in het Brabantse Milheeze, ten oosten van Helmond, is een milde vorm van vogelgriep vastgesteld. Alle 12.000 legkippen moeten uit voorzorg worden geruimd.

2 weken cel voor doodtrappen 'Sheriff'

Een man die in februari in Utrecht een kat doodtrapte, is vrijdag veroordeeld tot twee weken cel, waarvan een voorwaardelijk. De rechtbank in Utrecht legde de straf op voor de dierenmishandeling en voor het bespugen van twee personen.

Ouders Kenia naar mortuarium

Ouders die vermoeden dat hun kind is gedood bij de terreuraanslag op een universiteit in Kenia, kunnen zich vanaf vrijdag melden bij een mortuarium in Nairobi. Daar worden de lichamen van de slachtoffers naar toe gebracht, aldus het Rode Kruis.

Man neergeschoten bij winkelcentrum Breda

Een man is vrijdagmiddag neergeschoten bij een druk winkelcentrum in Breda. Veel mensen zagen het gebeuren. De man is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht.

Tweede zwarte doos bevestigt acties copiloot

Informatie uit de tweede zwarte doos van het ramptoestel van Germanwings bevestigt dat de copiloot het toestel moedwillig liet neerstorten. Dat zeggen onderzoekers die de informatie uit de vluchtdatarecorder onderzochten vrijdag.

'Politieman schuldig aan dood 18-jarige'

Een lid van een arrestatieteam die in 2013 een 18-jarige scooterrijdster doodreed, is vrijdag veroordeeld voor dood door schuld. De rechtbank in Den Bosch legde de man een half jaar voorwaardelijke rijontzegging op.

Volksfeest in Teheran na akkoord

Nadat donderdag de basis voor een akkoord over de nucleaire activiteiten van Iran werd gelegd, barstte er in de Iraanse hoofdstad Teheran spontaan een volksfeest lost. 

Zoektocht na scheepsramp Rusland

Reddingswerkers zoeken in Ochotskzee ten westen van het Russische schiereiland Kamtsjatka naar dertien vermisten van het vissersschip dat daar in de nacht van woensdag op donderdag zonk. Hoop dat er nog vermisten leven is er niet want het water is er ijskoud.

China helpt evacuatie Jemen

China heeft donderdag 225 buitenlanders uit tien verschillende landen uit Jemen geëvacueerd. Een Chinees marinefregat legde donderdagmiddag aan in de haven van de stad Aden om mensen uit het door geweld geteisterde land te halen, meldt het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Doden bij helikopterongeluk in Brazilië

Bij een helikopterongeluk in Brazilië zijn vijf mensen om het leven gekomen. De helikopter stortte neer in de buurt van São Paulo. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. 

Chinese oud-minister aangeklaagd

De Chinese oud-minister is aangeklaagd. Zhou Yongkang wordt verdacht van omkoping, machtsmisbruik en het lekken van staatsgeheimen.

Wat vindt u van de video's op NU.nl? Laat het ons weten!