Dit zijn de nieuwsvideo's van donderdag 2 april die u niet mag missen.

Vlaamse oud-minister Stevaert dood gevonden

De Belgische oud-minister Steve Stevaert (60) is donderdag dood gevonden in het Albertkanaal bij Hasselt. Stevaert was donderdagochtend verdwenen nadat bekend was geworden dat hij vervolgd zou worden wegens verkrachting.

Tweede zwarte doos Duitse Airbus terecht

De tweede zwarte doos van de vorige week dinsdag in de Franse Alpen neergestorte Airbus van Germanwings is gevonden. Dit heeft justitie in Marseille donderdag bekendgemaakt.

Minstens zeventig doden in Garissa

Bij de terroristische aanval donderdag op een universiteit in het Oost-Keniaanse Garissa zijn meer dan zeventig doden gevallen en circa tachtig mensen gewond geraakt. Dit heeft de Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken, Jospeh Ole Nkaissery, laten weten.

16 en 12 jaar cel voor gangsterduo

De rechtbank in Assen heeft het misdaadduo Antonio van der P. en Enise B. donderdag veroordeeld tot zestien en twaalf jaar cel. De twee trokken vorig jaar februari een spoor van geweld door Nederland.

Doden bij gijzeling in Kenia

Bij een terreuraanslag op een universiteit in de Keniaanse stad Garissa zijn zeker vier doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt.

Tientallen doden door scheepsongeval Rusland

Zeker 54 mensen zijn omgekomen doordat een vissersschip in het oosten van Rusland tot zinken kwam.

Protesterende agenten rijden langzaam over A12

Uit protest rijden politiemensen donderdagochtend langzaam over de A12. Ze gaan met 60 kilometer per uur van het Malieveld in Den Haag naar Reeuwijk en terug.

Senator VS aangeklaagd wegens fraude

De Amerikaanse senator Robert Menendez is door het ministerie van Justitie aangeklaagd voor fraude en omkoping.

Wat vindt u van de video's op NU.nl? Laat het ons weten!