Giovanni van Bronckhorst wordt volgend seizoen trainer bij Feyenoord. De 40-jarige ex-voetballer heeft nog geen ervaring als hoofdcoach, maar heeft wel een grote staat van dienst.

Glasgow Rangers

Nadat Van Bronckhorst zijn eerste jaren in het profvoetbal bij Feyenoord heeft gespeeld, begint zijn buitenlandse avontuur bij het Schotse Glasgow Rangers. Ook daar doet hij zijn kunstje.

Champions League 2006

In 2006 mag Giovanni van Bronckhorst voor FC Barcelona uitkomen tijdens de finale van de Champions League. Hij speelt de volle negentig minuten. Dennis Bergkamp en Robin van Persie van tegenstander Arsenal, de voormalige club van Van Bronckhorst, blijven op de bank zitten.

Afscheid

Na zeventien jaar neemt de linkspoot afscheid van zijn Feyenoord en het betaalde voetbal. Hij houdt het niet droog bij zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rotterdamse club.

WK Zuid-Afrika

In 2010 tijdens de halve finale tegen Uruguay weet Van Bronckhorst vanaf grote afstand de verre kruising te vinden. "Vaak scoort hij niet, maar als hij scoort dan is het vaak een mooie goal", reageert de commentator.

Huldiging

Van Bronckhorst betreedt na het WK in Zuid-Afrika met zijn team een podium op het Museumplein. Ondanks de verloren finale laten de Oranjefans de spelers zeker niet in hun hemd staan.

Verrassing

Na afloop van het WK 2010 wordt het Nederlands elftal gehuldigd bij het Catshuis in Den Haag. Aanvoerder Van Bronckhorst kan op een extra attentie rekenen.

Van Bronckhorst vanaf volgend seizoen trainer van Feyenoord