Dit zijn de nieuwsvideo's van maandag 23 maart die u niet wilt missen.

VN dringen aan op terugtrekken Houthi's Jemen

De VN-Veiligheidsraad heeft er zondag op aangedrongen dat de Houthi-strijders in Jemen zich terugtrekken. De Houthi's, die gelieerd zijn aan Iran, strijden tegen de macht van president Abd-Rabbu Mansour Hadi. Ze veroverden dit weekeinde het vliegveld van de stad Taiz, dat tussen de hoofdstad Sanaa en de tweede stad Aden in ligt.

UMP van Sarkozy wint eerste verkiezingsronde

De eerste ronde van de verkiezingen in de Franse departementen is zondag gewonnen door de UMP, de partij van de voormalig president Nicolas Sarkozy. De partij behaalde ongeveer 30 procent van de stemmen, bleek uit de exitpolls.

Ex-premier Singapore Lee Kuan Yew overleden

Lee Kuan Yew, de eerste premier van Singapore, is maandag (lokale tijd) op 91-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Singapore. Lee Kuan Yew wordt gezien als de grondlegger van het moderne Singapore. Hij lag sinds begin februari in het ziekenhuis.

Protestpartij Spanje boekt zege

De leider van de Spaanse protestpartij Podemos (Wij kunnen), Pablo Iglesias, heeft de kiezers in Andalusië bedankt voor hun steun zondag. Hij sprak van een goede start voor zijn beweging . "Al lopend wordt de weg gebaand'', twitterde Iglesias, die volgens Spaanse media net als opiniepeilers op veel meer stemmen voor zijn partij had gerekend.

Betogers in Madrid eisen 'brood, banen en een dak'

De Spaanse economie groeit dit jaar naar verwachting met 2,4 procent, maar de werkloosheid is nog steeds erg hoog. Reden genoeg voor ruim tienduizend Spanjaarden om afgelopen weekend in Madrid te demonstreren tegen de bezuinigingen en de overheid.