Dit zijn de nieuwsvideo's van zondag 22 maart die u niet wilt missen.

Texaanse senator Cruz wil president worden

De Texaanse senator Ted Cruz kondigt maandag zijn kandidatuur aan voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Volgens de Houston Chronicle formeert de senator niet eerst een onderzoekscommissie, zoals gebruikelijk is om steun en fondsen te verwerven voor de kandidatuur. Cruz wordt daarmee de eerste presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Automobilist dood door aanrijding met trein

In Teuge is zondagochtend even voor 9.00 uur een automobilist omgekomen door een aanrijding met een trein. De auto en de trein botsten op een overweg en de passagierstrein ontspoorde.

Maandag geen treinen Apeldoorn-Deventer

Tussen Apeldoorn en Deventer rijden zondag en maandag geen treinen. Op zijn vroegst dinsdagochtend is weer treinverkeer mogelijk. Dat heeft de NS zondag laten weten. Door het ongeluk in Teuge zijn de bovenleiding en de portalen (de palen waar de kabels aan vastzitten) beschadigd en moeten ze worden gerepareerd.

Spanjaarden demonstreren tegen de regering

Duizenden Spanjaarden hebben zaterdag meegelopen aan de Mars voor Waardigheid. In de straten van hoofdstad Madrid protesteerden ze tegen de regering.

Rustplaats Lucasgat langs A1 weer open

De verzorgingsplaats Lucasgat aan de snelweg A1 is sinds zondagochtend weer open. Dat meldt Rijkswaterstaat. De rustplaats, nabij Kootwijk, was sinds zaterdagmiddag dicht, omdat er een brand was uitgebroken bij het naastgelegen tankstation.