Dit zijn de nieuwsvideo's van de afgelopen week die u niet gemist mag hebben.

Toeristen gedood bij aanslag in Tunesië

Door een aanslag op het nationale museum van Tunesië in het centrum van de hoofdstad Tunis zijn woensdag zeker zeven buitenlandse toeristen en een Tunesiër omgekomen. Andere toeristen zouden in het Bardomuseum in gijzeling worden gehouden. Het Bardomuseum staat naast het parlementsgebouw.

VVD nipt de grootste bij verkiezingen

De VVD blijft toch de grootste partij in de Eerste Kamer, met één zetel meer dan het CDA. De liberalen zijn bij de Provinciale Statenverkiezingen uitgekomen op dertien zetels, het CDA op twaalf. De combinatie van het kabinet met de drie 'bevriende oppositiepartijen' D66, ChristenUnie en SGP blijft steken op een nipte minderheid van 36 zetels.

Miljoenenschade Frankfurt na demonstratie

De rellen van woensdag in de Duitse stad Frankfurt hebben miljoenen euro's aan schade veroorzaakt. De antikapitalistische protestbeweging Blockupy kwam die dag hard in botsing met de politie. Volgens politiecommissaris Gerhard Bereswill waren de ongeregeldheden voorbereid, georganiseerd en gestuurd. Het ging ook zeker niet om vreedzame demonstranten, zei hij een dag later.

Militair ceremonieel voor omgekomen piloten

Dinsdag kwamen in Mali twee Nederlandse militairen om het leven toen hun Apache-helikopter verongelukte bij een schietoefening. Hun lichamen kwamen vrijdagmiddag in Eindhoven aan. Op de vliegbasis worden ze met militair ceremonieel overgedragen aan de familie. Bij de plechtigheid waren minister Jeanine Hennis van Defensie en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, aanwezig.

Zonsverduistering bijna niet te zien

Op sommige plaatsen in Europa was vrijdag een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Vaak belemmerde sluierbewolking voor een groot deel het zicht. In Duitsland was het zicht wel erg goed. Op de Faroe-eilanden was de eclips volledig te zien.

Noorderlicht te zien in Nederland

In het noorden van Nederland was dinsdagavond het noorderlicht te zien. Op Twitter staan foto's van een rood en groen gekleurde hemel vanaf de Wadden, vanuit Groningen, Noord-Holland en Gelderland.