Dit zijn de nieuwsvideo's van vrijdag 20 maart die u niet wilt missen.

Europa koppelt sancties aan bestand Oekraine

De Europese sancties tegen Rusland worden gekoppeld aan het vredesakkoord voor het oosten van Oekraïne. Dat betekent dat de economische strafmaatregelen zolang kunnen duren totdat het akkoord volledig en binnen de gestelde tijd wordt nageleefd.

Dijsselbloem ziet weinig Griekse voortgang

Griekenland heeft nauwelijks voortgang geboekt bij het nakomen van afspraken over zijn schuldenprobleem. Het spoedoverleg donderdagavond in de marge van de Europese top in Brussel moet dat proces weer op gang helpen. Die hoop sprak Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem uit, voorafgaand aan dat beraad.

Brand zorgcentrum Amersfoort

In een woonzorgcentrum in Amersfoort woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand. Het ging om een brand in het pand De Eemgaarde aan de Dorresteinseweg in het zuiden van de stad. De brandweer had het vuur snel onder controle, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Thomas Dekker bergt zijn fiets op

Thomas Dekker stopt met wielrennen. De 30-jarige sporter schrijft in een verklaring in het AD dat hij klaar is voor ''een nieuwe stap. Zonder fiets''.

Bijna zonsverduistering in Nederland

Vrijdag om 09.30 uur Nederlandse tijd schuift de maan langzaam tussen de aarde en de zon. Om 10.37 is het maximum van de verduistering (in Nederland ongeveer 80 procent) en om 11.48 eindigt de eclips. De volledige zonsverduistering is alleen te zien op de Faeröereilanden en op de Noorse archipel Svalbard.

Livestream: Zonsverduistering op de Faeröer-eilanden