Dit zijn de nieuwsvideo's van donderdag 19 maart die u niet wilt missen.

VVD nipt de grootste

De partij van premier Mark Rutte haalt na 86,7 procent van de stemmen geteld 15,4 procent van de stemmen, het CDA 14,5 procent. Omgerekend halen zij daarmee respectievelijk 13 en 12 zetels in de Eerste Kamer. Ook D66 doet het goed met 10 zetels.

Samsom: Uitslag gewoon teleurstellend

De Partij van Samson verloor flink tijdens de verkiezing. De PvdA behaalde iest meer dan 10 procent van de stemmen, vier geleden was dat nog 17,5 %.

Wilders: We waren het liefst de grootste geworden

PVV-leider Geert Wilders had gehoopt op een mooier resultaat, maar is blij dat zijn partij tien zetels lijkt te behouden in de Eerste Kamer en in Rotterdam de grootste partij is geworden. ,,Een stevige uitslag'', zei hij.

Celstraf geëist voor mishandelen NS-personeel

Twee mannen uit Rijssen en Schiedam, die begin december een conducteur en een machinist van de NS zwaar mishandelden, moeten daarvoor de cel in. Het Openbaar Ministerie eiste dat woensdag bij de rechtbank in Almelo.

Hoger beroep Australiërs Indonesië uitgesteld

Een Indonesische rechtbank heeft donderdag de hoorzitting voor een hoger beroep van twee ter dood veroordeelde Australiërs uitgesteld. De zitting zal pas na 1 april plaatshebben.