De line-up van Pinkpop van 2015 is zojuist bekendgemaakt. Sam Smith, Avicii en Robbie Williams zullen optreden op het festival in 2015. Een kijkje naar de beroemde acts van Pinkpop door de jaren heen.

The Rolling Stones

In 2014 stonden de Stones op het hoofdpodium van Pinkpop. Daarvoor stond de rockgroep voor het laast in 2007 op een Nederlands podium. Het kostte organisator Jan Smeets naar eigen zeggen maanden om de band naar Pinkpop te halen.

Video

The Opposites

In 2013 was Pinkpop niet geheel uitverkocht. 60.000 tickets werden er verkocht, in tegenstelling tot het jaar eerder, toen gingen er 80.000 kaartjes over de toonbank. The Opposites kregen de Mainstage aan het schudden.

Video

Mumford and Sons

In 2012 stonden onder andere The Cure, Bruce Springsteen en Mumford and Sons op het hoofdpodium. Het was de 43 editie van Pinkpop. Mumford and Sons spelen op onderstaand filmpje The Cave.

Video

Foo Fighters

Tijdens de regenachtige maandag van 2011 stonden onder andere de Foo Fighters en Go Back to the Zoo op de Mainstage van het festival. Tijdens het liedje Learn to Fly van Foo Fighters ontstond er een regenboog, wat zorgde voor mooie beelden.

Video

The Prodigy

In 2010 was The Prodigy de afsluiter van Pinkpop. Eerder stonden ook Rammstein, Green Day en Triggerfringer op het grootste podium van het festival tijdens het Pinksterweekend. The Prodigy sloot Pinkpop knallend af met Smack my Bitch Up.

Video