In de nacht van zondag op maandag is Birdman de grote winnaar van de 87e editie van de Oscars geworden. De film won maar liefst vier beeldjes.

Trailer

In Birdman speelt de - door Michael Keaton gespeelde - Riggan een lager aan wal geraakte filmster. Hij probeert de overstap van het witte scherm naar het toneel te maken.

Uitreiking Oscars

Birdman won tijdens de Oscars de belangrijkste beeldjes van de avond. De crew was geëmotioneerd bij het ophalen van de prijs voor Beste Film.

Neil Patrick Harris doet scène na

Bij de uitreiking van de Oscars kwam Patrick Harris in zijn onderbroek het podium op. Het was een knipoog naar een bekende scène uit de film.

De beroemde scène uit Birdman:

De versie van Patrick Harris bij de Oscar-uitreiking:

Interview Keaton

Keaton vertelt in een interview over 'zijn' film. Hij vertelt vooral wat hem zo trekt om in Birdman te spelen en wat hij moest doen om zich in te leven voor de rol van Riggan.

Birdman met Pino

Wanneer een film populair is krijg je al snel allemaal persiflages erop. Het wordt zeker interessant wanneer Pino uit Sesamstraat meedoet.

Independent Awards

Voorafgaand aan de 30e editie van de Independent Awards werden een aantal scènes uit de film gepersifleerd door onder andere Fred Amisen en Kirsten Bell.