De nieuwsvideo's van maandag 23 februari die u niet wilt missen.

Birdman wint Oscar voor Beste Film

De film Birdman heeft Oscar voor Beste Film ontvangen. Ook ging de Oscar voor Beste Regie naar de film van Alejandro González Iñarritu.

Dodental bootongeluk Bangladesh gestegen

Het dodental als gevolg van het bootongeluk in Bangladesh is maandag (lokale tijd) opgelopen tot zeker 66. De veerboot, die ongeveer 150 mensen vervoerde, botste zondag op een vrachtschip en kapseisde.

Asbest vrijgekomen bij brand schoolgebouw

Bij een grote brand die zondagavond laat is uitgebroken in een voormalig schoolgebouw in het Brabantse dorpje Zeeland is inderdaad asbest vrijgekomen. Dat bevestigt de brandweer in de nacht van zondag op maandag.

Thai de cel in om satirisch toneelstuk

Twee Thai gaan jaren de cel in omdat ze koning Bhumibol Adulyadej (87) hebben beledigd in een satirisch toneelstuk op een universiteit. Dat besloot de Thaise rechter maandag. Thailand kent een van de strengste majesteitsschenniswetten van de wereld.

Politie beschoten door daders plofkraak

Bij een plofkraak op een ING-geldautomaat in Breda zijn schotne gelost. In de nacht van zondag op maandag vluchtte gewapender burgers in een Audi richting België en schoten op de politie.

Rechter: V&D mag lonen niet verlagen

V&D mag de lonen van de leden van FNV en CNV onder zijn 5000 warenhuiswerknemers niet verlagen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam maandag beslist.

Weer Oekraiense militairen gesneuveld

De afgelopen 24 uur zijn twee Oekraïense militairen gesneuveld. Zeker tien militairen raakten gewond. Daarmee lijkt naleving van de afgesproken wapenstilstand nog ver weg te zijn.