Donderdagavond kwam Feyenoord in de Europa League op bezoek bij AS Roma. Het duel kwam in Italië uit op een gelijkspel (1-1). Maar wat vooraf ging, trok meer aandacht dan de wedstrijd zelf. 

Een dag voor de wedstrijd waren al veel fans van de Rotterdamse club naar Rome gekomen. Daar braken woensdagavond rellen uit tussen de politie en honderden supporters. Er werden meer dan tien supporters opgepakt. 

Onrust in Rome

Donderdag

Op de dag van de wedstrijd waren er wederom rellen in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Hooligans hebben vernielingen aangericht aan onder andere een fontein bij de Spaanse Trappen. 

Nederlander filmt chaos vanaf gebouw

De volgende dag was de schade in het centrum goed zichtbaar. Inwoners van Rome zijn absoluut niet te spreken over het gedrag van de Rotterdammers.

Inwoners van Rome reageren op de vernielingen

Rellen

De politie van Rome heeft de handen vol aan de hooligans. Er wordt met flessen en hekken gegooid naar de agenten en er breken vechtpartijen uit.

Beelden van de Italiaanse politie 

Er worden 23 mensen opgepakt, van wie acht ieder een boete van 45.000 euro krijgen. Negen supporters krijgen voorwaardelijke celstraffen. 

Relschoppers worden gearresteerd

Meer vernielingen

Later wordt duidelijk dat er meer vernielingen zijn aangericht buiten het centrum. Zo is er onder andere een bus vernield, volgens Gazette dello Sport ook door Feyenoord-aanhangers.

Vernielde bus