Dit zijn de nieuwsvideo's van vrijdag 6 februari die u niet mag missen.

Merkel en Hollande met vredesplan in Kiev

De leiders van Duitsland en Frankrijk, Angela Merkel en Francois Hollande, zijn donderdg op bezoek geweest bij de president van Oekraïne, Petro Porosjenko. Merkel en Hollande hebben een vredesplan bedacht voor het conflict in het oosten van Oekraine. Vrijdag gaan ze met het plan langs bij de Russische president Poetin.

Opnieuw lichamen crash Taiwan geborgen

Reddingswerkers in de Taiwanese hoofdstad Taipei hebben vrijdag vier lichamen geborgen van inzittenden van vlucht GE235. Het vliegtuig crashte woensdag met 58 mensen aan boord kort na de start in een rivier. Eerst ramde het toestel van TransAsia Airways een brug. Acht personen worden nog vermist. Veertien passagiers en een stewardess overleefden de ramp. Het dodental staat op 35.

Scheidsrechter: Terecht rood Moisander

Scheidsrechter Pol van Boekel stuurde in de 61e minuut Ajax-verdediger Niklas Moisander met rood van het veld. Het moment was een breekpunt in het duel dat door AZ met 1-0 werd gewonnen.

Schip gekapseisd op Westerschelde

Hulpdiensten zijn op zoek naar twee opvarenden van een binnenvaartschip dat op de Westerschelde is gekapseisd. Een persoon is uit het water gehaald, meldde de Kustwacht in de nacht van donderdag op vrijdag.

Kou in Nederland

Het voelt vrijdag een stuk kouder aan dan dat het daadwerkelijk is. Dat komt vooral door gure noordoostenwind. Toch trotseerden verschillende mensen op het strand van Katwijk de kou.

Minister: niet choqueren met homo-ambassadeur

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) wil streng christelijke scholen geen homo-ambassadeur van buiten de eigen gemeenschap opdringen. Ze wil dat de 160 'homo-ambassadeurs' die voorlichting gaan geven uit de gemeenschap zelf komen.