Dit zijn de nieuwsvideo's van woensdag 4 februari die u niet mag missen.

Dode bij schietpartij in Amsterdam

In een parkeergarage aan de Bart Poesiatstraat in Amsterdam Nieuw-West is woensdagochtend een man doodgeschoten. Het vermoedelijke slachtoffer is een bekende van de politie. De plek van het misdrijf is afgezet en specialisten zijn bezig met een forensisch onderzoek.

Nabestaanden bloedblad Alphen vangen bot

De politie heeft fouten gemaakt bij het verlenen van de wapenvergunning aan Tristan van der V. maar is niet aansprakelijk voor de schade van slachtoffers en nabestaanden van het bloedbad van Alphen aan de Rijn in 2011. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.

A1 bij Markelo dicht

Het deel van de A1 richting Apeldoorn tussen Markelo en Lochem is aan het einde van de ochtend volledig afgesloten vanwege een "ernstig ongeval" met drie vrachtwagens. Eén van de betrokken chauffeurs is daarbij om het leven gekomen.

Griekse premier Tsipras krijgt bijzonder cadeau

De Griekse minister-president Alexis Tsipras bracht een bezoek aan zijn Italiaanse collega Matteo Renzi. De Italiaan had een toepasselijk cadeau meegenomen.

Vliegtuig uit rivier Taiwan getakeld

Het vliegtuig van TransAsia Airways dat woensdag in de Taiwanese hoofdstad Taipei in een rivier stortte, is uit het water getakeld. Door de crash kwamen zeker 23 mensen om. Zeven worden er nog vermist.

Granaat treft ziekenhuis Donetsk

Zeker vijf mensen zijn woensdag omgekomen, toen een ziekenhuis in de Oost-Oekraïense stad Donetsk door een granaat werd getroffen. Eén was in het gebouw, de andere vier waren toevallige passanten, liet de burgerbescherming van de stad weten. Russische media hadden vier doden gemeld op basis van informatie van rebellen. De granaat ontplofte rond het middaguur plaatselijke tijd.