Dit zijn de nieuwsvideo's van dinsdag 3 februari die u niet mag missen

Uber wil zelfrijdende auto's ontwikkelen

Uber wil zelfrijdende auto's ontwikkelen. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Ook internetgigant Google werkt aan een soortgelijk idee.

Aangifte tegen minister Blok om verduistering

De grootste vakbond van rijksambtenaren, de NCF, heeft dinsdagmiddag aangifte tegen minister Stef Blok gedaan wegens verduistering. Voorzitter Albert van der Smissen deed dit bij de politie in Rotterdam.

Winterweer in Verenigde Staten houdt aan

Het midden-westen tot het noordoosten van de Verenigde Staten is de afgelopen dagen bedekt met een dik pak sneeuw. Meteorologen voorspellen dat er nog meer winterse neerslag komt. Veel steden in het noordoosten van de VS ligt meer dan zestig centimeter sneeuw. Het winterweer heeft al aan elf mensen het leven gekost.

Gladheid veroorzaakt drukste spits dit jaar

Nederland beleefde dinsdag de drukste ochtendspits van het jaar. Door gladheid gebeurden meerdere ongelukken. Tegen 08:15 uur stond er 400 kilometer file.

Italiaanse president Mattarella beëdigd

Sergio Mattarella is dinsdag beëdigd als president van Italië. De 73-jarige oud-rechter en oud-minister legde in het parlement de eed af. Hij volgt de 89-jarige Giorgio Napolitano op, die begin deze maand zijn functie neerlegde.

Vliegende putdeksel raakt voorbijganger

Een voorbijganger raakt in de New Yorkse wijk Brooklyn gewond als hij een putdeksel op zijn hoofd krijgt die door een ondergrondse explosie de lucht in vliegt. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Heeft u vragen, opmerkingen of feedback over dit artikel? Laat het ons weten via nieuw@NU.nl.