De nieuwe MH17-missie moet de laatste menselijke resten bergen. Bij de vliegramp in Oekraïne in juli vorig jaar zijn alle 298 inzittenden overleden.

Bergingsmissie wordt voortgezet

De missie om vooral menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers van rampvlucht MH17 naar Nederland te brengen, wordt voortgezet.

Veiligheidssituatie crashsite MH17 verbeterd

De veiligheidssituatie bij de crashsite van het neergestorte toestel van vlucht MH17 is verbeterd in vergelijking met voor de afgelopen winter.

Eerste wrakstukken komen aan in Gilze-Rijen

De eerste twee konvooien met wrakstukken van vlucht MH17 komen op 9 december aan bij vliegbasis Gilze-Rijen. Daar worden de onderdelen onderzocht in de hoop een oorzaak van de crash te vinden.

Wat is er gebeurd met MH17?

Eind 2014 gaan veel Nederlanders er van uit dat de MH17 door separatisten uit de lucht is geschoten. De Russen horen een heel ander verhaal in een documentaire van een klein half uur, gemaakt door de Russische nieuwszender Ruptly.

Aankomst slachtoffers in Hilversum

Alle slachtoffers van vlucht MH17 gaan naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne, waar ze worden geïdentificeerd. De eerste veertig kisten komen op 23 juli aan in Hilversum. Veel mensen staan bij de kazerne en langs de route om een laatste eer te bewijzen aan de slachtoffers.

Eerste kisten komen aan in Eindhoven

De eerste veertig lichamen van slachtoffers komen eind juli aan op luchtbasis Eindhoven. Waarna de kisten in een lange colonne naar Hilversum worden gereden.

Amateurbeelden net na de crash

Videobeelden duiken op van vlak na de vliegtuigcrash van MH17 op 17 juli. Op de beelden zie je vooral rookwolken, ongeruste bewoners van het gebied en veel chaos.